4 x wat je met je leukste foto’s kunt doen

Het nieuwe jaar begint bijna. Tijd om het afgelopen jaar te overdenken. In foto’s. Want dat ik veel foto’s maak is een feit. Het leukste is dus wel om daar iets mee te doen. Bij Albelli ben ik even lekker los gegaan. Want een foto zegt meer dan duizend woorden.

Zonde toch, om die foto’s maar op je telefoon te laten staan of ergens onzichtbaar op een harde schijf?! Afdrukken is wat je moet doen! En dat kan op veel leuke manieren. In deze blog vertel ik over mijn ervaring met foto’s afdrukken op verschillende manieren bij Albelli.

Breng herinneringen weer tot leven

Ik kreeg op m’n kop. Van mijn vader. Want in het kleinste kamertje van ons huis – de wc – hangen heel veel foto’s en geen één van Jonas. Zielig, zo vond hij. Want Jonas is inmiddels tien maanden. Ik geef het niet graag toe maar ik moest hem gelijk geven. Tijd om eens de leukste foto’s van afgelopen jaar af te drukken.

Ik liet ze afdrukken met witte rand en op mat papier. Dat vind ik persoonlijk mooier. Zeker als je de foto’s direct met klemmetjes aan de muur gaat hangen zoals wij doen is het mooier want je hebt minder last van reflectie. Ik ben erg tevreden over de kwaliteit. De kleuren zijn mooi, het papier is van goeie kwaliteit en de witte rand maakt het af. Dus de muren zijn weer gevuld met mooie herinneringen van afgelopen jaar en Jonas is er veelvuldig op te zien.

Tijmen zocht tussen alle afgedrukte foto’s zijn favoriet uit van afgelopen jaar. Zie bovenstaande foto. Heel leuk om samen te doen! Hij wist zich trouwens ook nog voor de geest te halen waar de foto was genomen: op kampeerterrein de Lievelinge, waar we afgelopen zomer in een schoolbus sliepen. Hij zegt nog regelmatig dat hij terug wil. Was ook echt een aanrader!

Foto’s afdrukken kan al vanaf € 0,12 per foto.

Een nieuwjaarsgroet

Ik stuur meestal wel kerstkaarten. Maar dit jaar was ik zo gigantisch druk en ook nog eens ziek vlak voor kerst dat het er simpelweg niet van kwam. Omdat ik zoveel van echte post hou kwam ik op het idee om een nieuwjaarskaart te maken. Nét zo leuk toch! Een persoonlijke groet voor het nieuwe jaar.

Ik gebruikte vrolijke vakantiefoto’s in pastelkleuren die ik afgelopen mei in Portugal maakte. Feelgood. Afgedrukt op een dubbele kaart en op extra dik en mat papier heeft de kaart een mooie luxe uitstraling. De kleuren komen ook prachtig naar voren. En handig: decemberzegels kun je nog gebruiken t/m 5 januari. Ik moet ze nog posten dus dat komt goed uit.

Een set nieuwjaarskaarten (10 stuks inclusief enveloppen) bestel je vanaf € 8,99

Het perfecte cadeau voor opa’s en oma’s

Twee jaar geleden gaf ik mijn ouders en schoonouders een kalender cadeau met de mooiste foto’s van de kleinkinderen van het voorgaande jaar. Een cadeau dat perfect in de smaak viel. Zo goed dat nu van mij verwacht word dat ik dit ieder jaar doe. Nou ben ik de moeilijkste niet en hou ik de traditie graag in ere. Wat ik heel handig vind bij Albelli is dat het online programma super gebruiksvriendelijk is. Ik verzamel eerst de favoriete foto’s van afgelopen jaar, dan kies ik een ontwerp (niet teveel poespas, dan komen de foto’s het beste tot zijn recht is mijn mening) en is het een kwestie van de foto’s op de juiste plek slepen. Wederom liet ik deze kalender ook op extra mat papier drukken.

Ik hou qua sfeer altijd rekening met de maand. Zal niet snel een winterfoto in juli erop zetten. En zorg ook voor balans, ieder kleinkind ongeveer evenveel op de foto. Ook dit jaar werden de kalenders weer vol plezier in ontvangst genomen. Topcadeau!

Jaarkalender, vanaf € 14,98 op A4 formaat. Ik maakte zelf een dubbele A4 kalender en die heb je vanaf 19,98.

Op Aluminium aan de muur

Ik ben nogal allergisch voor die grote canvas doeken. Daar heb ik echt niks mee. Doe mij maar aluminium. Daarop print je de foto haarscherp en helder. Het ziet er heel strak en luxe uit. Ik liet twee vakantiefoto’s printen in 20 x 20 cm op aluminium en was erg benieuwd naar de kwaliteit. Nou, die is echt prachtig kan ik je vertellen. Vooral de linkse foto waar Jonas op staat, die komt bijna tot leven. Zo mooi qua scherpte en kleur.

Er zit een ophangframe achter waardoor de foto iets van de muur komt. Het lijkt me leuk om heel veel van deze vierkantjes op te hangen in een stramien. Moet ik eerst nog even ergens plek creeëren dus ik denk dat dat eerder een projectje is voor een eventueel volgend huis. Ik vind dit trouwens ook een superleuk cadeau idee want voor € 20 euro heb je al zo’n mooi vierkantje van 20 x 20 cm. Niet alleen mooi om op te hangen maar ook om neer te zetten op een plank.

Foto op aluminium, vanaf € 19,99 inclusief ophangframe.

Druk jij je foto’s vaak af? En wat is je favoriete manier? Ik heb trouwens maar één echt goed voornemen komend jaar (ik doe daar eigenlijk niet aan) en dat is: fotoboeken maken! Ik lig namelijk tig albums achter en hoop er toch echt wat te kunnen gaan afvinken komend jaar!

Voor deze blog mocht ik van Albelli de producten testen. Ik zal echter altijd mijn eigen mening geven en alleen een samenwerking aangaan als het iets is waar ik achter sta en wat bij thethingswelike.nl past.

6

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge