10 x waarom ik zo van dragen hou

Babydragen. Er ging een wereld voor me open toen ik zwanger was. Mijn kindje dichtbij me dragen, ik wou niets liever dan dat. Inmiddels ben ik een doorgewinterde draagfan. Er zitten zoveel voordelen aan. Ik vertel je in deze blog waarom! 

Ik was hoogzwanger en wou dus een draagzak. Na enige verdieping kochten we de Ergobaby 360 cool air. Want, klik, klik en hij zit vast. Plus, door de goed ventilerende stof zou hij ook ideaal van pas komen voor de vakantie die we voor de boeg hadden. 

Een draagconsult volgde. Tijmen was ieniemienie (nou ja, 4 kilo) en we wilden er zeker van zijn dat we hem op de juiste manier zouden dragen. Daarbij had ik een heftige bevalling achter de rug die resulteerde in een keizersnede en was mijn lichaam nog herstellende. Het dragen werd daardoor iets uitgesteld want mijn wond kon het nog niet aan.

Maar toen we de smaak eenmaal te pakken hadden deden we het veel en vaak. Afwisselend met de kinderwagen. Toen Jonas werd geboren heb ik in het begin ook heel veel gebruik gemaakt van een geweven doek. Ik durf met zekerheid te zeggen dat de draagzakken en draagdoek die ik heb behoren tot de beste aankopen van de babyuitzet. Waarom dan? Dat lees je hieronder.

10 x positief over dragen

 1. Je kindje is dichtbij je – Deze behoefte had ik vooral toen de jongens nog heel klein waren. Zo’n klein warm babylijfje tegen je aan is heerlijk (meestal dan, niet bij extreem klef weer) en het geeft een groot gevoel van geborgenheid. Want het is nogal wat voor zo’n kleintje, ineens in de grote wereld. En het is gewoon gezellig!
 2. Het is ideaal bij onrust – Zodra er onrust was knoopte of klikte ik mijn baby vast en was de rust weer snel teruggekeerd. Baby’s worden meestal rustig van je ademhaling, warmte en huid-op-huid contact. Het beste troostmiddel voor een baby is toch dichtbij mama of papa. 
 3. Slaap baby slaap – Dit deed ik vooral bij Jonas, als hij niet wou slapen (de piek was rond 3 maanden) ging hij in de draagzak. Hij viel dan vrijwel meteen in slaap. Als we op pad waren kon hij zo 4 uur achter elkaar slapen! 
 4. Perfecte reispartner – Ja, de draagzak is de perfecte reispartner. Hij is licht en compact. Het is makkelijk op een vliegveld of in een drukke stad. Je hoeft niet per se ook nog een kinderwagen mee te slepen. Daarbij is het ideaal tijdens wandelingen op plekken waar je niet makkelijk met een kinderwagen komt (strand, bergpaden, noem maar op). 
 5. Ideaal met een peuter en baby – momenteel maken wij het meest gebruik van de Ergobaby 360 voor Jonas en de Tula Toddler voor Tijmen. Omdat onze jongens maar 22 maanden qua leeftijd schelen komt het nog wel eens voor dat de oudste niet meer wil lopen of steppen. Meestal hebben we de Green Tom kinderwagen bij ons en twee draagzakken. Zo kunnen we een van de twee dragen en de andere in de wagen doen. 
 6. Perspectief – Door je kindje te dragen vergroot je haar/zijn kijk op de wereld. Niet van levensbelang, maar onze jongens vinden het leuk om rond te kijken. Toch fijn lijkt me, de wereld eens van een andere hoek te zien dan enkel tegen benen aankijken vanuit de kinderwagen. Toen we onlangs met de boot naar Newcasltle gingen kwam de draagzak fijn van pas om samen op het dek te kijken naar de zee.
 7. Je hebt je handen vrij – Lijkt me duidelijk. Met je kleintje in de draagzak heb je twee handen vrij. Kun je nog eens achter je peuter aanrennen om hem bij zijn nekvel te pakken als hij of zij er weer eens vandoor gaat. 😉
 8. Een ergonomische drager is beter voor je rug – Beter dan bijvoorbeeld een tijd rond te lopen met een baby of peuter op je arm. De meeste draagzakken die tegenwoordig op de markt zijn, zijn ergonomisch. Het gewicht dat je draagt wordt goed verdeeld zodat je minder snel last krijgt van je rug en schouders. Als ik echt uren loop voel ik het wel, maar over het algemeen heb ik geen last. 
 9. Warm in de winter – Een kindje tegen je aan in de winter is lekker warm voor beide partijen. 
 10. Aantrekkelijk – Ik vind mannen met zo’n kleine in de draagzak iets heel aantrekkelijks hebben. Ja, ik doel hier op mijn eigen vriend! 😉 Op en top mannelijk, een zorgzame vader die zijn kindje draagt!

Winnen!

Ik mag van draagzak.nl een Tula naar keuze weggeven! Hoe tof is dat? Wij hebben de Tula Toddler nog niet zo heel lang maar hij bevalt tot nu toe echt super. Tijmen was echt net wat te groot voor de Ergobaby. Op mijn Instagram kun je meer lezen over deze winactie en de voorwaarden.

Onze Tula kregen we van draagzak.nl. Ik zal echter altijd mijn eerlijke mening geven als ik een product review.

4

23 comments

 1. Mij lijkt zo’n tula echt ideaal straks met 3 kinderen, mijn handen vrij voor de andere 2. Met de eerste twee alleen een rekbare doek gebruiken, af en toe aan het begin. Maar dit lijkt mij zoveel makkelijker.

 2. Helemaal met je eens, dragen is zo fijn, had ik het bij de eerste maar beter uitgeprobeerd..🙌🏻! Ik doe graag mee met jouw instragram actie voor de tula toddler soar of de tule toddler discovery, zodat ik mijn tweede jongetje nog langer kan dragen!

 3. Ben het helemaal met je eens, dragen is zo fijn 🙌🏻! Had ik het bij de eerste maar langer geprobeerd. Ik doe daarom graag mee voor de tula toddler soar of de tule toddler discovery, zodat ik mijn jongetje nog langer kan dragen!

 4. 💖💖💖💖 💖 Hier wil ik wel aan mee doen! Wij vinden dragen namelijk ook heeeeerlijk! En nu er een klein prinsesje bij ons is gekomen wil ik toch wel graag een ‘meisjes’ draagzak 😇 🙈

 5. Oh ik hou ook zo van dragen! Johnny hield er als baby zijnde niet zo van, maar dat is nu wel anders (heel handig met mijn buik nu en de Bondolino waar hij al uit is gegroeid haha)! Ik doe dus ook graag mee aan de winactie, leuk!!

 6. Zo helemaal eens met je 10 punten ❤️ Ik draag zo vaak ik kan en geniet er zooo van! En daarnaast is het gewoon super praktisch. Connor groeit nu wel een beetje uit de Storchenwiege dus ik moet op zoek naar een grotere… Tula lijkt me erg fijn! En ze zijn zo mooi 😊

 7. Ja, hier een Tula fan.
  Wat was het fijn dat ik onze meid met 9 weken kon dragen in de Tula.
  Heerlijk samen zijn en je handen vrij hebben.
  Enja, soms wilde ze niet in haar wiegje slapen, hup in de draagzak en meteen vertrokken 😉
  We wonen in een drive-in woning, dus ik kon niet in mijn eentje de wandelwagen van de trap af dragen. Dan deed ik mijn meisje in de Tula en gingen we zonder wandelwagen wandelen.
  Met de Tula Toddler kan ik mijn meisje nog heel veel jaren nog met liefde dragen en dat is wat ik het allerliefste nog heel lang doe <3

 8. Oooh helemaal waar😍💙 mijn jongste zoontje is echt een draagbaby.. t liefst zoo vaak mogelijk.. door refluxklachten is het een uitkomst..

 9. Helemaal mee eens! Ik heb een rekbare draagdoek aangechaft toen Abe nog een mini’tje was en met kindje 2 op komst, gaat er hier extra veel gedragen worden! Ik doe mee met de winactie voor een Tula Standard Baby Soar! 😊👍🏻

 10. Ja ik ben het helemaal eens! Ik wil graag mee doen met deze winactie.. 😁 in maart verwacht ik mijn tweede kindje en ik zou hem graag weer veel willen dragen, maar heb echt een goede draagzak nodig!!
  👨‍👩‍👦‍👦

 11. Oh ja, zo’n tula lijkt me echt fantastisch! Zeker voor mijn man die de draagdoek ‘maar gedoe’ vindt 😉
  Met zo’n tula kan hij ons kleine liefje toch lekker bij zich dragen en vwb je punt over de aantrekkingskracht; totally agree! ♥️😻

 12. Het lijkt me heerlijk om straks met de baby en zijn of haar peuter broer lekker te kunnem wandelen! Een draagzak staat hoog op ons lijstje!!

 13. Artikel naar m’n hart. Onze twee schatjes schelen 14,5 maand. We nemen de draagzak ook altijd mee maar het liefst wil ik een zak voor allebei de kids. Als de oudste dan te moe is om te lopen kan hij lekker op onze rug. De jongste was laatst ziek, heeft de hele dag bij me gehangen. Zij rustig en tevreden bij mama, ik m’n handen vrij om toch wat te doen en ik kon haar lekker kusjes geven. Van ‘t weekend gaan we een weekend weg en lenen we een tula om dat we ook het strand op willen, is zonder kinderwagen makkelijker. Ik zou graag de tula toddler soar of muse willen winnen voor m’n dropjes.
  Marissa onlangs geplaatst…Diensten draaien, onregelmatig werken. Wat doe je dan precies?My Profile

 14. Was ik jouw blog maar wat eerder tegen gekomen! Ik dacht eerlijk gezegd dat dragen niks voor moj was. Dus ik heb er heel lang mee gewacht om er info over te vragen bij een vroedvrouw. Tot mijn verbazing vond ik het geweldig maar ik snapte niks van al die regeltjes of alles waar ik op moest letten. Super jammer dat ik niet vanaf vet begin een Tula had aangeschaft want nu ik graag draag hoor ik rondom me alleen maar goede dingen!

 15. Was ik jouw blog maar wat eerder tegen gekomen! Toen ik een draagzak aanschafte wist ik van toeten of blazen. Ging er van uit dat all draagzakken hetzelfde zijn en ergonomisch waren. Little did I know…. Nu hoor ik super veel goede dingen over de Tula en stiekem ben ik wel heel benieuwd! Wij dragen nog in een doek maar ik vind een draagzak toch net iets gemakkelijker!

 16. We loooove babydragen. Het is vaak vechten hier thuis wie de kleine meid bij zich mag dragen. Ben stiknieuwsgierig naar de halfbuckle, die willen wij wel winnen!

 17. Leuke blog! En ik ben het helemaal met je eens.. ❤️dragen! Mijn boefje is inmiddels te groot voor de eerste draagzak dus het zou fantastisch zijn om een toddler carrier te winnen!

 18. Hier ook verschillende doeken en draagzakken in huis. Ik draag onze 2 jarige peuter nog geregeld en okk zij vindt het fijn! We zijn nu op zoek naar een geschikte draagzak voor dr, uit de huidige is ze bijna uitgegroeid…

 19. Ik herken me er helema in. Wat heb ik er van genoten . En wat zijn de zeangerschapskilos er af gevlogen omdat we zo veel fijne wandelingen maakte samen. Julan wou alleen maar bij mama zijn, soms wel 5 uur per dan in de draagzak.

  Laatst heb ik hem verkocht. Ik vond hem niet zo mooi, van mijn schoonouders gekregen😀
  Daar heb ik inmiddels spijt van. Ik mis die heerlijke momentjes samen, we wonen naast het bos dus even samen door het bos lekker tegen mama aan kan nu niet meer.

  Ik vind de tula free to grow muse helemaal leuk. Ik zie julan alweer stralen. En voor baby nummer 2 ook meteen vanaf de geboorte heel fijn!

  Wij doen zeker mee aan deze leuke win actie

  Liefs mamavan.julan (instagram)

  Lea

 20. Ieder punt is waar! Er zitten gewoonlijk Onzettend veel voordelen aan een draagzak! Cas wordt altijd helemaal vrolijk als de draagzak tevoorschijn komt.
  Onze ‘kleine’ man is nu 22 maanden en zit in maat 86/92. Eigenlijk nu toch wel te groot voor de gewone tula, al gebruiken we hem nog steeds met gebrek aan beter. Ik doe heel graag mee voor de tula toddler discover. Die zou hier super welkom zijn! Ik ben aan het duimen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge